Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Fütyülj munka közben
  2023-01-05 20:36:03, csütörtök
 
  Fütyülj munka közben

,,Rájöttem tehát, hogy az a jó és szép, ha az ember eszik, iszik, és élvezi a jót minden fáradozása nyomán, amivel fárad a nap alatt egész életén keresztül, amelyet Isten adott neki, mert ez jutott neki. Ha pedig Isten valakinek gazdagságot és kincseket is adott, és megengedte neki, hogy azt élvezze, kivegye belőle a részét, és örüljön fáradozása eredményének: ez Isten ajándéka. Az ilyen nem sokat gondol élete múlásával, mert Isten megengedi, hogy szívből örvendezzen." (Prédikátor 5,17-19)

Néhány hónappal ezelőtt a feleségemmel együtt ebédeltünk néhány barátommal, akik egy másik államból érkeztek hozzánk. Amikor elkezdtük az étkezést, észrevettem, hogy a férj sokkal nyugodtabbnak tűnt, mint amilyennek már régen láttam. Hamarosan megtudtam a nyugodt viselkedésének okát. Hallotta, hogy egy lelkész egy egyszerű imát javasolt minden új nap kezdetére. A lelkész arra kérte hallgatóit, hogy huszonegy napon keresztül folyamatosan imádkozzák ezt az imát. Barátom, akit Samnek fogok hívni, elmondta, hogy kipróbálta, és hogy az ima mélyreható változást hozott az életében.
Ekkor a felesége is közbeszólt, hogy ő is drasztikus változást vett észre rajta. Mielőtt a napot az imával kezdte volna, Sam gyakran feszülten tért haza a nap folyamán vele történt dolgok miatt. Most, jegyezte meg az asszony, Sam nyugodtan és jó hangulatban tért haza. Miközben hallgattam, azon tűnődtem, vajon milyen ima tud ilyen változást elérni. Később Sam elmagyarázta, hogy számára az volt a kulcs, hogy az imát abban a pillanatban imádkozta, amikor felébredt - még mielőtt felkelt volna az ágyból. Még azt is elmondta, hogy aznap reggel fél ötkor ébredt, így elimádkozta az imádságot, majd visszaaludt.
Maga az imádság az egyszerűség lényege. Így hangzik: "Mennyei Atyám, Te vagy a felelős mindenért, ami ma velem történik - legyen az jó vagy rossz, pozitív vagy negatív. Kérlek, tégy hálássá mindenért, ami ma történik velem. Ámen.
Azt hiszem, Salamon szívből helyeselné ezeket a gondolatokat. Amikor a barátom elmesélte nekem a történetet, hangsúlyozta, hogyan működik ez az ima. "Nem változtat meg semmit rajtam kívül, de mindent megváltoztat bennem. A körülményeim nem változnak, de a hozzáállásom igen." És ezért tűnt olyan nyugodtnak, amikor ebédeltünk.
A Prédikátor 5. fejezetének utolsó verseiben a kulcsszó Isten. Derek Kidner bibliamagyarázó megjegyzi, hogy Salamon három versben négyszer említi Istent - minden alkalommal azért, hogy emlékeztessen minket arra, hogy a boldogság titka az, hogy bármit is kapunk, azt úgy fogadjuk el, mint ami a mennyből volt küldve számunkra.
Ez a lényege Sam imájának, hogy emlékezzünk arra, hogy minden, ami az utunkba kerül, a mennyországon keresztül érkezik, a szerető Istentől, aki a felelős. Kérhetlek arra, hogy imádkozzátok Sam "titkos" imádságát a következő huszonegy napban? Nézd meg, hogy az Úr nem tesz-e csodát a szívedben.

Mennyei Atyám, Te vagy a felelős mindenért, ami ma velem történik - legyen az jó vagy rossz, pozitív vagy negatív. Kérlek, tégy hálássá mindenért, ami ma velem történik. Ámen.

Ray Pritchard
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Címkék: bibliamagyarázó, viselkedésének, nyugodtabbnak, emlékeztessen, mennyországon, elmagyarázta, folyamatosan, eredményének, hangsúlyozta, feleségemmel, gondolatokat, hozzáállásom, imádkozzátok, megváltoztat, körülményeim, emlékezzünk, örvendezzen, egyszerűség, észrevettem, fejezetének, hangulatban, gazdagságot, visszaaludt, elimádkozta, pillanatban, ebédeltünk, drasztikus, közbeszólt, fáradozása, amilyennek, prédikátor, megengedte, hallgattam, alkalommal, barátommal, történetet, ember eszik, feleségemmel együtt, másik államból, férj sokkal, nyugodt viselkedésének, egyszerű imát, lelkész arra, imával kezdte, imát abban, pillanatban imádkozta, egyszerűség lényege, felelős mindenért, barátom elmesélte, hozzáállásom igen, kulcsszó Isten, boldogság titka, Később Sam, Mennyei Atyám, Derek Kidner,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nagyi telefonál  Éretlen vers  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  210 éve született a SZÓZAT meg...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Png virág  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Png csokor  Png rózsa csokor  képre írva  Erdőn  Egy maradéktalanul uralt világ  Szívem tiéd  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam Krisztinától  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Paul David Tripp Április 19  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Neked tudnod kell  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Alázat  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Png ház  Egy bizonyos határt  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Nem számIt  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Az engedelmesség miért nem vál...  Fekete István - Akác  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Kellemes délutánt kívánok  Facebookon kaptam Annuska bar...  Png férfi  A sors  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Fehér virág  Az engedelmesség miért nem vál...  Paul David Tripp Április 20  Garai Gábor - Takarítás  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Éretlen vers  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Még csak most kezdődik a nap  Mai harmónia kártyám  Alázat  Radikális szeretet  Adakozás  Sokan azt tartják 
Bejegyzés Címkék
ember eszik, feleségemmel együtt, másik államból, férj sokkal, nyugodt viselkedésének, egyszerű imát, lelkész arra, imával kezdte, imát abban, pillanatban imádkozta, egyszerűség lényege, felelős mindenért, barátom elmesélte, hozzáállásom igen, kulcsszó Isten, boldogság titka, mennyből volt, utunkba kerül, mennyországon keresztül, szerető Istentől, következő huszonegy, bibliamagyarázó, viselkedésének, nyugodtabbnak, emlékeztessen, mennyországon, elmagyarázta, folyamatosan, eredményének, hangsúlyozta, feleségemmel, gondolatokat, hozzáállásom, imádkozzátok, megváltoztat, körülményeim, emlékezzünk, örvendezzen, egyszerűség, észrevettem, fejezetének, hangulatban, gazdagságot, visszaaludt, elimádkozta, pillanatban, ebédeltünk, drasztikus, közbeszólt, fáradozása, amilyennek, prédikátor, megengedte, hallgattam, alkalommal, barátommal, történetet, hallgatóit, helyeselné, imádkozzák, nyugodtnak, mélyreható, kipróbálta, mindenért, imádságot, felébredt, változást, imádkozta, feszülten, elkezdtük, kezdetére, megtudtam, hamarosan, huszonegy, keresztül, megengedi, nyugodtan, múlásával, valakinek, számunkra, szívedben, imádságát, következő, kérhetlek, kincseket, boldogság, verseiben, megjegyzi, változtat, elmesélte, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 113 db bejegyzés
e év: 375 db bejegyzés
Összes: 35940 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3682
  • e Hét: 37458
  • e Hónap: 66770
  • e Év: 254572
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.